Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Glutenfree hamburger tour – GM hamburgerek tesztje 3.

Vica letesztelte rovatunk szerzője Horváth Éva fáradhatatlanul teszteli a gluténmentes hamburgerezőket. Vica kicsit túladagolta a hamburgereket ezért legutóbb néhány gluténmentes pizzát tesztelt le, de hamburgerfüggősége miatt nem tud leállni, ez a cikksorozatunk harmadik része, amelyben újabb két gluténmentes hamburgerező tapasztalatit osztjuk meg:

A Magic Burger gluténmentes hamburgere

Hamburger túránk hatodik állomása az  Magic Burger volt. Annyit hallottunk már erről a helyről, hogy nem volt kérdés, hogy ide is el fogunk látogatni.

Tökéletes apropónak bizonyult a párom sikeres államvizsgája. 🙂 Szokásomhoz híven böngésztem a honlapon található étlapot, hogy már a fejemben összeállított gluténmentes hamburgert egyből tudjam kérni.

Az első ami feltűnt, hogy viszonylag félreeső helyen van a burgerező. Mikor beléptünk, a hely hangulata magával ragadott, tetszett nekünk ez az amerikai stílusú, vidám, színes közeg.

A kasszánál a már fejben összerakott hambimat kértem.

 • Gluténmentes buciba (amiért csak 100 Ft felárat kértek)
 • 200 g marhahusit kértem
 • cheddar sajtot
 • és hagymakarikát.

Amikor megkérdeztem, hogy lisztérzékenyként a sültkrumpliból tudok-e enni, a kasszában álló srác mondta, hogy nem, mert egy helyen sütik a rántott hagymakarikákkal, amit a hambimba se kérjek, mert azt rántva kínálják.

A párom pedig a szokásos „kis, semmi extra” hamburgerét kérte.  😀

Menzás tálcán kaptuk a hambikat, amik jól néztek ki, de megmondom őszintén, én az enyémet az eddigiekhez képest kicsinek találtam. Eddig az összes helyen a hamburger végét már gyűrtem magamba, itt ezzel nem volt gond, valószínű a hiányzó sültkrumpli miatt is lehetett, ami nekem tényleg nagyon hiányzott.

Magic Burger gluténmentes hamburger

Magic Burger gluténmentes hamburgere összességében ízlett, finom volt.

Stika Budapest szintén kínál gluténmentes hamburgert

A hamburger túránk következő állomása a Stika Budapest volt. A facebook oldalukon annyira részletesen informálták az embereket, hogy teljes bizalommal mentem hozzájuk.

A hely, amikor beléptünk, engem meglepett, hogy sokkal kisebb, mint amilyennek a képeken tűnt. Egy olasz házaspár asztalához tudtunk csak leülni, mert teltház volt.

Nekem mindig üdítő látvány, ha egy hely tele van, mert az szerintem már jelent valamit. A pincér kedves volt és segítőkész. Mikor megkérdeztem tőle, hogy a hamburger mellé mit tudok enni, mondta, hogy ők a burger mellé burgonyachipset szolgálnak fel, de azt nem ők készítik, így arra nem meri rámondani, hogy gluténmentes.

Semmi baj, anélkül kértem a Dirty Love Burgeremet. A tesóm és anyum is ezt kérték, apum pedig a Stika Burger mellett voksolt, persze „normális” buciban. A gluténmentes bucimért 200 Ft felárat számoltak fel.

Mikor kihozták az ételeket, nagyon meglepődtem, hiszen ahhoz képest, hogy mondta is, hogy nem garantálja a gluténmentességet a krumplinál és kértem is, hogy akkor ne hozzák ki, mégis a tányéromra volt pakolva.

Stika gluténmentes hamburger

Szép tálalás és tuti gluténmentes hamburger – a krumpli nem (!)

A burgonyachipset nem ettem meg, a burgert igen, az finom is volt nagyon! A tálalás szép volt, igényes és guszti, a hambi pedig finom és glutenfree.

Szerkesztői megjegyzés:
A STIKA nem tud 100% garanciát vállalni a gluténmentességre, de erről korrektül tájékoztatja is FB oldalának olvasóit, amelyet itt idézünk. (A cöliákia egyetlen kezelés módja az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta, így a minimális glutén bevitele is kerülendő).

Néhány kiegészítő fontos információ a GLUTÉNMENTES termékeinkkel kapcsolatban:

 • a hamburgerbuci (Nutrifree) és az egyéb gluténmentes pékáruk (Glutamix) gluténmentes “lisztkeverékből” készülnek egy olyan pékségben, mely teljes mértékben megfelel a gluténmentes minősítésnek, ezáltal a készítés helyére semmilyen glutént tartalmazó dolog nem kerülhet be. Illetve minden pékáru egyesével le is van csomagolva.
 • konyhánk fel van készítve a gluténmentes pékáruk kezelésére és a termékeink elkészítésére, ennek megfelelő eszközökkel, ettől függetlenül a konyhánkban glutén van! Vagyis nyomokban a gluténmentesen kérhető ételek is tartalmazhatnak glutént, annak ellenére, hogy a hús, sajt sütése és a pékáru pirítása is olyan felületen történik, amely külön ezek elkészítésére szolgál.
 • alapanyagaink, amiket ezekben a termékekben használunk javarészt gluténmentesek. Fűszerként frissen őrölt sót és borsot használunk csak.
 • evőeszközeink és a tányérok nem gluténmentesek, ezek használatával glutént tartalmazó ételeket is szervírozunk.Kérünk minden kedves Vendéget a félreértések és az esetleges kellemetlen élmények elkerülése miatt kollégáink segítségével megfelelően kommunikálják a gluténérzékenységi szintjüket. Akiknek semmilyen nyomokban nem tartalmazhat glutént az elkészített étel, azoknak nem ajánljuk!

Forrás: Stika FB oldala

Készítsd el otthon kedvenc gluténmenetes hamburgered!Kapcsolódó receptek:

Házi gluténmentes hamburger
Házi gluténmentes hamburger

A nagy hamburger-őrületben elkészítettük mi is a talán legjobb gluténmentes hamburgert! Nem kell érte messze menni, csupa egészséges alapanyag van...

Van olyan kedvenc helyed, ami tuti gluténmentes hamburgert és / vagy pizzát kínál és még nem teszteltük le?
Küldd el nekünk, ha időnk engedi benézünk oda is!

GM vendéglátóhely ajánlás

 • Hol található a hely?
 • Add meg a hely weboldalát! A címet kezd http:// előtaggal!
 • Add meg a nevedet!
 • Add meg az e-mail címedet!
 • Kérlek add meg a képen látható biztonsági kódot!


Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes pizzák tesztje: Glutenfree pizza tour 2
Gluténmentes pizzák tesztje: Glutenfree pizza tour 2

Mai cikkünkben Vica élménybeszámolóját olvashatjuk két újabb pizzériában szerzett tapasztalatairól, ahol gluténmentes pizzát kínálnak. Kettőből az egyik elfogyasztása után tüneteket...

Glutenfree pizza tour - azaz a gluténmentes pizzák tesztje
Glutenfree pizza tour – azaz a gluténmentes pizzák tesztje

Vica most a gluténmentes pizza kínálatot vizsgálta meg. Három budapesti pizzéria pizzáját tesztelte le. Mik a tapasztalatok, melyik volt a...

Gluténmentes hamburgerek tesztje 2. Glutenfree hamburger tour
Gluténmentes hamburgerek tesztje 2. Glutenfree hamburger tour

Vica fejébe vette, hogy megkeresi a legjobb gluténmentes hamburgert. Eddig már 6 hamburgerezőt tesztelt le, de még korán sincs vége...

Miért ne függesszük fel a gluténmentes diétát?
Miért ne függesszük fel a gluténmentes diétát?

Cöliákiásoknak tilos a gluténtartalmú ételek fogyasztása. A gluténmentes diéta élethosszig tart és soha sem szabad azt felfüggeszteni. Óvakodni kell a...

, , ,