Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Reteksaláta – 15 perc alatt kész

ReteksalátaHozzávalók:
2 csomag retek
1 nagy fej lila hagyma
20 dkg főtt gluténmentes virsli (elhagyható)
15 dkg csemege uborka
só, bors
3 evőkanál fehérbor ecet
4 evőkanál étolaj
egy kiskanál cukor

Elkészítés:
A retket megmossuk és felszeleteljük, a lila hagymát megpucoljuk, félbevágjuk és felkarikázzuk.
A főtt, kihűlt virslit és a csemege uborkát felszeleteljük.
A fehérbor ecetet elkeverjük az olajjal, a cukorral és sózzuk, borsozzuk.
A retket, a lila hagymát, a virslit és a csemegeuborkát egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk az öntettel és összeforgatjuk.

Elkészítési idő: 15 perc

A zöldségek fontos szerepet töltenek be a rostpótlásban.

Kategória: ,