Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Quinoa a nyár zöldségeivel – gluténmentes vacsora

Quinoa a nyár zöldségeivel - gluténmentes receptHozzávalók:

  • 10 dkg quinoa
  • 2,5 dl víz
  • 2 db paradicsom
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • só, szárított oregánó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg reszelt Gouda sajt – Tudta, hogy a hosszan érlelt sajtok laktózmentesek?

Elkészítés:

  • A vöröshagymát apróra vágjuk, a többi zöldséget megmossuk és felkockázzuk.
  • A quinoát alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és feltesszük főni a vízben. Forrástól számítva kb. további 15 percig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és kb. 5 percig állni hagyjuk.
  • Amíg fő a quinoa, az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd rádobjuk a zöldségeket, enyhén sózzuk és oregánóval fűszerezzük őket és 5-10 percig pirítjuk, meg-megkevergetve.
  • Ha elkészült a quinoa, hozzáadjuk a zöldségekhez, összeforgatjuk és (ízlés szerint reszelt sajttal) tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: kezdő

A gluténérzékenyek számára fontos a megfelelő rostbevitel. Ehhez kiválóan alkalmasak a zöldségek és a gyümölcsök.

Ön ismeri a quinoa-t?

A quinoa növényrendszertanilag nem tartozik a gabonafélékhez, bár felhasználási módja megegyezik azokkal. A pszeudocereáliaként, vagyis álgabonaként számon tartott növény valójában a parajfélék, céklák csoportjába tartozik. Tudjon meg még többet a quinoaról!

Quinoa receptünk beilleszthető cöliákiások gluténmentes étrendjébe.

Kategória: , ,