Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Reflux és a gluténmentes diéta

Tisztelt Szakértő!

Nekem lehet nem itt kellene keresgélnem, de már csak ezt a megoldást tudom.

Pár éve kiderült, hogy refluxos vagyok, savlekötőt írtak fel, de attól a torkom bedagadt, mondtam a doktornak ő azt mondta attól nem szabad.

Ennyibe maradtunk, pedig magán orvos volt. Aztán elkezdtem keresgélni, vagyis a leányom. Egyetemen volt egy tanárja aki ugyan olyan tünetektől szenvedett, ő azt mondta, glutén és minden mentesen eszik, de nem múlik el teljesen.

Én kb. másfél éve glutén- és tejmentesen eszem, próbálom a cukrot is kerülni, de sajnos a tüneteim nem nagyon hagynak alább. A torok szorítástól gyomor fájás haspuffadás székrekedés fáradság sorolhatnám. Ebben kérnék segítséget, hogy mit tehetek ezzel kapcsolatban?

Köszönöm a válaszát! 🙂

 

Kedves Kérdező!
Megkérdeztük gasztroenterológus szakértőnkm,  Dr. Plósz János véleményét.

Ezt a választ kaptuk:

Véleményem szerint belgyógyászati – gasztroenterológiai – endokrin irányba érdemes elindulni az eléggé szerteágazó panaszok miatt.
Plósz János

Felsorolt tünetei („torok szorítástól gyomorfájás, haspuffadás, székrekedés, fáradság sorolhatnám” –írja, ön / ami diéta hatására sem szűnt meg).

Első körben a belgyógyászati, majd, és/vagy párhuzamosan endokrinológia irányában javasolnám kezdeni a vizsgálatokat. Utána a gasztroenterológiait.

Keresse fel háziorvosát beutalóért vizsgálatokra, vagy magán belgyógyászt (az költségekkel jár).

Üdvözlettel,
Nógrádi Katalin dietetikus

Kapcsolódó bejegyzések:

Gluténmentes akciós lista 2020 június
Gluténmentes akciós lista 2020 június

Megfizethető gluténmentes termékek máskor? Innen indulhat! FIGYELEM: Ha a megfizethető gluténmentes termékek listája tartalmazhat olyan terméket, ami nem gluténmentes, kérjük...

A keresztszennyeződés fogalma és elkerülése
A keresztszennyeződés fogalma és elkerülése

„Segítség, véletlenül olyan ételt ettem, amiben volt glutén!” Ha téged is érint a cöliákia, esetleg gluténérzékeny vagy, a glutén fogyasztásának...

Hogyan készüljünk fel egy gluténmentes nyaralásra?
Hogyan készüljünk fel egy gluténmentes nyaralásra?

Olvasd el az összes tippemet, hogy te is stresszmentesen tervezhesd meg a tökéletes gluténmentes utazást! Viktória vagyok, 27 éves, és...

Top 5 gluténmentes recept 2018-ban
Top 5 gluténmentes recept 2018-ban

Ma már szinte minden ételnek el lehet készíteni a gluténmentes változatát, de vajon melyek azok a receptek, amelyeket a legszívesebben...