Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Teff alapú gluténmentes termékek

Gluténmentes lisztek és lisztkeverékek teffel

Gluténmentes kenyérliszt keverék teffel

Mix per Pane 800g

Mix per Pane gluténmentes kenyérliszt keverék teffelÖsszetevők: Gluténmentes búzakeményítő, teff liszt 10%, burgonyakeményítő, rizskeményítő, dextróz, adalékok: guargumi, útifű maghéj liszt, E464 (hidroxipropil-metil-cellulóz)

Hozzávalók: 500g Mix per Pane, 350g víz, 12g élesztő, 40g extra szűz olívaolaj, 10g só. Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe és alaposan elkeverjük. Egy edénybe helyezzük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős folyadékot és kézzel alaposan kidolgozzuk. Folyamatos dagasztás mellett hozzáadjuk az olajat és a sót, addig dagasztjuk, míg a tészta csomómentes nem lesz. Amennyiben zsemléket szeretnénk készíteni, formázzunk gombócokat és 60/70 percig szoba-hőmérsékleten kelesszük. Ha kenyeret szeretnénk, tetszőleges alakúra gyúrjuk és helyezzük egy tepsibe, szoba-hőmérsékleten kb. 90 percig kelesztjük. Sütés előtt a tésztát kenjük be olvasztott zsiradékkal (margarin /vaj /étolaj). Előmelegített sütőben 200/230 °C-on kb. 50/60 percig süssük.

100g termék átlagos tápértéke:

Energiatartalom 1532,4 kJ/ 361,9 kcal
Zsír 0,3 g
amelyből telített zsírsavak 0,08 g
Szénhidrát 82,3 g
amelyből cukrok 2,6 g
Rost 10,6 g
Fehérje 2,2 g
.0,03 g

Teffes gluténmentes kifli recept:

Gluténmentes süteménypor teffel

Mix per Dolci 800g

Mix per Dolci gluténmentes süteménypor teffelÖsszetevők: Kukoricakeményítő, teff liszt 11%, burgonyakeményítő, cukor, rizsliszt, adalékok: guargumi, útifű maghéj liszt, E464 (hidroxipropil-metil-cellulóz)

Hozzávalók: 450g Mix per Dolci, 220g vaj, 200g cukor, 2 tojás, citrom reszelt héja, 200g gluténmentes lekvár.

Elkészítés: A vajat és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a süteményport, és egyneművé keverjük. Hozzáadjuk a tojást és a citromhéjat. Gombóccá gyúrjuk, 30percre folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk, vajjal kikent formába tesszük, megkenjük lekvárral. 45 percig 160 °C-on sütjük.

100g termék átlagos tápértéke:

Energiatartalom 1550,6 kJ/ 365,4 kcal
Zsír 0,4 g
amelyből telített zsírsavak 0,08 g
Szénhidrát 85,8 g
amelyből cukrok 8,6 g
Rost 3,7 g
Fehérje 2,8 g
0,03 g

Gluténmentes almás pitét készítettünk:

Gluténmentes tésztaliszt teffel

Mix per Pasta Fresca 800g

Mix per Pasta Fresca gluténmentes tésztaliszt teffelÖsszetevők: kukoricakeményítő, teff liszt 12%, burgonyakeményítő, tápiókakeményítő, adalékok: guargumi, útifű maghéj liszt

Hozzávalók: 250g Mix per Pasta Fresca, 3 tojás, 20g extra szűz olívaolaj, 30-40g víz, 5g só.

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat és addig gyúrjuk, míg sima egynemű tésztát nem kapunk. Ha túl kemény, adjunk hozzá egy kis vizet. Takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk állni a hűtőben 10 percet. Osszuk a tésztát kis darabokra, nyújtsuk, majd vágjuk formára. Az így kapott tészta alkalmas mind egyszerű, mind töltött tésztának.

100g termék átlagos tápértéke:

Energiatartalom 1580,5 kJ/ 372,8 kcal
Zsír 0,4 g
amelyből telített zsírsavak 0,02 g
Szénhidrát 86,2 g
amelyből cukrok 1,11 g
Rost 6,8 g
Fehérje 2,7 g
0,03 g

Gluténmentes zsemlemorzsa teffel

Pangrattato 300g

Pangrattato gluténmentes zsemlemorzsa teffelÖsszetevők: Gluténmentes búzakeményítő, víz, teff liszt 11%, olívaolaj, burgonyakeményítő,kukoricakeményítő, só, élesztő, adalékok: guargumi,útifű maghéj liszt, dextróz, emulgálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei.

Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben 10-12 percig főzni.( 100g tésztához, kb 1 liter víz szükséges) A tészta kívánt állagát kóstolással állapíthatjuk meg.

100g termék átlagos tápértéke:

Energiatartalom 1674,4 kJ/ 397,6 kcal
Zsír 7,8 g
amelyből telített zsírsavak 1,2 g
Szénhidrát 65,7 g
amelyből cukrok 2,7 g
Rost 11,3 g
Fehérje 10,5 g
1,8 g

Teff liszt 500g

Teff liszt - gluténmentes lisztÖsszetevők: Teff liszt

 

100g termék átlagos tápértéke:

Energiatartalom 1508,1kJ/ 361,9 kcal
Zsír 2,4 g
amelyből telített zsírsavak 0,45 g
Szénhidrát 73,13 g
amelyből cukrok 1,8 g
Rost 8,0 g
Fehérje 13,3 g
0,03 g

Gluténmentes száraztészta teff lisztből (penne, maccheroni, fusilli, caserecce, stelline)

Pasta 400g

Pasta gluténmentes száraztészta teff liszttelÖsszetevők: Teff liszt 30%, sárga kukoricaliszt, fehér kukoricaliszt, rizsliszt, víz.

Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben 10-12 percig főzni. (100g tésztához, kb 1 liter víz szükséges) A tészta kívánt állagát kóstolással állapíthatjuk meg.

100g termék átlagos tápértéke:

Energiatartalom 1059 kJ/ 356 kcal
Zsír 1,4 g
amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 76,5 g
amelyből cukrok 0,3 g
Rost 3,0 g
Fehérje 7,8 g
0,005 g

Keresse webáruházakban, táplálék allergia szaküzletekben!


törlés

Villám játék!

Nyertesek: Errzsébet Fleischer, Orsolya Szabó, Andrea Kristó-Lakk, Róbert Faragó, Kun József

 



Kapcsolódó bejegyzések:

Cikória
Cikória

Cikória - érdemes megismerkedni ezzel a zöldségfélével, színesíthető a gluténmentes étrend és változatosabbá tehető az étlap.

Vírusfertőzés is kiválthatja a cöliákiát?
Vírusfertőzés is kiválthatja a cöliákiát?

Egy új kutatás szerint a cöliákia (gluténérzékenység, lisztérzékenység) kialakulásában egy egyszerű vírusfertőzés lehet a betegség kialakulásának a kulcsa.

Új gluténmentes pöttyös túrórudi - új kategóriát teremt
Új gluténmentes pöttyös túrórudi – új kategóriát teremt

2017. március 1-től új gluténmentes Pöttyös túrórudi! 30%-al kevesebb cukor, joghurtos bevonat és gluténmentes müzli - biztosan finom lesz!

Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 2. A teff.
Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 2. A teff.

Az Etiópiából származó teff is kevésbé ismert gluténmentes gabonaféle a teff nagyon apró szemű, legkisebb gabona a világon. Színesítheti a...

, , , , , , ,