Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Teffes gluténmentes sós kifli

Sós kifli az egyik kedvenc gyerekkori péksüteményem. Jobban szeretem mint a zsemlét vagy bármelyik kenyeret. Most teffes gluténmentes sós kiflit sütöttünk.

gluténmentes teffes kifli receptHozzávalók: 4 db. gluténmentes sós kiflihez

Sűrű masszát készítünk a kenéshez 

  • 4 evőkanál ivóvíz
  • 0,5 evőkanál só,
  • 1,5-2 evőkanál rizslisztből

Elkészítés:

  • A lisztet sóval egy tálban elkeverjük, majd hozzá adjuk az élesztőt, evvel is elkeverjük.
  • teffes gluténmentes kifli receptMajd hozzáadjuk a vizet, alaposan eldolgozzuk, kigyúrjuk, végül az olajat is hozzáadjuk és kidolgozzuk.
  • 30 percet meleg helyen kelesztjük.
  • Rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk kör alakra és 4 részre (cikkre) vágjuk.
  • Vastagabb feléről feltekerjük, kiflit formázunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük.
  • Lekenjük olajjal. 45 fokon 30 percet kelesztjük.
  • Kikeverjük a sós mázat (masszát), – sűrű masszát kell kapnunk –  és megkenjük vele.
  • 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: haladó

Elkészítési idő: kb. 100 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 db. esetén 1 kifliben
Energia 1102 kcal / 4606 kJ 276 kcal / 1151 kJ
Fehérje 8,3 g 2,1 g
Zsír 19,7 g 4,9 g
  amelyből telített zsírsavak 2,2 g 0,6 g
Szénhidrát 215,8 g 54,0 g
  amelyből cukrok 6,5 g 1,6 g
Rost 28,0 g 7,0 g

A gluténmentes sós kifli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes kifli recept

teffes gluténmentes kifli

Kategória: ,