Új Sam Mills gluténmentes lisztkeverék termékcsalád jelent meg
A múlt héten számoltunk be arról, hogy Hadarik Rita 7 féle funkcionális gluténmentes lisztkeveréket fejlesztett ki, amelyek már elérhetőek webáruházakban és gluténmentes szaküzletekben.
Most kaptuk az újabb jó hírt, hogy a
gluténmentes lisztkeverék választék tovább bővült
újabb 5 Sam Mills termékkel. Nevezetesen barna- és fehér kenyér, vaníliás- és kakaós sütemény és gluténmentes palacsinta lisztekevérek formájában.
A termékeket magyarországi forgalmazója Hunorganic Kft. – ami nem mellesleg a Naturbit, Glutenix és Mimen gluténmentes termékek gyártója is – 3 db, mind az ötféle lisztet tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel villámjátékunkhoz, amely részleteit a második oldalon olvashatja.
Először is, ismerjék meg az új termékeket, amelyekhez 1-1 minta receptet is közlünk:
Sam Mills gluténmentes barna kenyér lisztkeverék 400g
Összetevők: rizsliszt, burgonyakeményítő, zöldbanán liszt, teff liszt, glükóz, zsírpor (nem hidrogénezett pálmaolaj), só, szárított élesztő (külön tasakban), savanyúságot szabályozó szer:citromsav.
Tápérték | 100 g-ban: |
Energiatartalom: | 956 kJ / 225 kcal |
Zsír | 3,1 g |
– amelyből telített zsírsav | 1,8 g |
Szénhidrát | 45 g |
– amelyből cukor | 1,8 g |
Rost | 1,5 g |
Fehérje | 3,5 g |
Só: | 1,2 g |
Gluténmentes barna kenyér elkészítése:
Hozzávalók: 400 g gluténmentes lisztkeverék, 7 g szárított élesztő (külön tasakban), 370 ml víz
Elkészítési javaslat:
- Tegyük egy tálba a lisztkeveréket, szárított élesztőt és a meleg vizet.
- Mixeljük 4-5 percig.
- Kenjük ki vajjal a sütőformát (ideális 20 cm hosszú).
- Öntsük a formába, simítsuk el, enyhén nedvesítsük meg és várjunk míg 2-3 cm-t megemelkedik.
- Előmelegített 200°C fokos sütőben süssük 1 órát.
Sam Mills gluténmentes fehér kenyér lisztkeverék 400g
Összetevők: rizsliszt, burgonyakeményítő, zsírpor (nem hidrogénezett pálmaolaj), glükóz, só, szárított élesztő (külön tasakban), térfogatnövelő szer: (E464), savanyúságot szabályozó szer: citromsav.
Tápérték | 100 g-ban: |
Energiatartalom: | 966 kJ / 228 kcal |
Zsír |
3,1 g |
– amelyből telített zsírsav | 1,9 g |
Szénhidrát | 45,8 g |
– amelyből cukor | 1,6 g |
Rost | 1,3 g |
Fehérje | 3,35 g |
Só: | 1,2 g |
Gluténmentes fehér kenyér elkészítése:
Hozzávalók: 400 g gluténmentes lisztkeverék, 7 g szárított élesztő (külön tasakban), 370 ml víz
Elkészítési javaslat:
- Tegyük egy tálba a lisztkeveréket, szárított élesztőt és a meleg vizet.
- Mixeljük 4-5 percig.
- Kenjük ki vajjal a sütőformát (ideális 20 cm hosszú).
- Öntsük a formába, simítsuk el, enyhén nedvesítsük meg és várjunk, míg 2-3 cm-t megemelkedik.
- Előmelegített 200°C fokos sütőben süssük 1 órát.
A következő oldalon az édes lisztkeverékekkel ismerkedhet meg, mint a sütemények és a palacsinta.
Kelt:2016.04.04A cikk több oldalas: 1 2
Kapcsolódó bejegyzések:
Gluténmentes kenyér sütés, kóstoló és kenyér házhoz szállítás
A Kredenc Bolt gluténmentes pékségtől most már házhoz szállítva is rendelhet friss kézműves GM pékárukat. 2016.04.16-án nyílt nap, kóstoló és...
Hadarik Rita – 7 új gluténmentes lisztkeverék
Hadarik Rita neve jól cseng a gasztronómiában. Elsők között készített gluténmentes ételeket, nyitott GM éttermet. Most 7 gluténmentes lisztkeverék készült...
Gondolatok a gluténmentes lisztkeverékekről, mire figyeljünk oda?
Gluténmentes lisztekről szóló cikksorozatunk részeként tárgyaljuk a gluténmentes lisztkeverékeket, melyek ma már szerencsére egyre több boltban kaphatóak, ezzel segítve a...