Mini csokitorta gluténmentesen
A csokitortát szinte mindenki szereti, reméljük Ön is!
Hozzávalók kb. 6 db mini csokitort elkészítéséhez:
- 22 dkg puha vaj
- 10 dkg GM étcsokoládé
- 10 dkg GM tejcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 4 db tojás
- 5 dkg cukrozatlan gluténmentes kakaópor
- 10 dkg darált dió
Tálaláshoz:
- tejszínhab
Elkészítés:
A vajat egy lábasba mérjük és közepes lángon megolvasztjuk.
Hozzáadjuk a csokoládékat és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival.
Ehhez hozzáadjuk a csokis lábas tartalmát és összekeverjük.
A kakaóport és a darált diót összeforgatjuk és a csokis tálba öntjük.
A kikevert masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt sütőformába/tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt, pohárral, vagy desszertgyűrűvel kisebb köröket vágunk ki belőle és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc.