Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Diós almasaláta – gluténmentes recept

Diós almasaláta - gluténmentes receptGyorsan össze lehet dobni a diós almasaláta receptünket.

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 2 db narancs
  • 1 citrom facsart leve
  • 15 dkg dióbél
  • 4 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál fehér rum

Elkészítés:

  • A dióbélből kb. 5 dkg-ot félreteszünk, a többit ledaráljuk és összekeverjük a porcukorral.
  • Az almát cikkekre vágjuk, a narancsot meghámozzuk és gerezdekre szedjük.
  • A gyümölcsöket egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével és a rummal, rászórjuk a porcukros diót és összeforgatjuk.
  • Azonnal tálaljuk.

TIPP: A gluténérzékenyek számára kiemelten fontos a rostpótlás, erre kitűnőek a gyümölcsök és a zöldségek.

Elkészítési idő: 15 perc

Igaz, hogy diós almasaláta receptünket saláta, de mivel édes és gyorsan el is készíthető úgy gondoltuk, hogy több kategóriába is beleillik.

Amennyiben Ön nem gluténérzékeny, akkor is érdemes megkóstolnia gluténmentes receptjeink alapján készülő ételeinket!

Kategória: , ,