Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Olivás-kesudiós egytálétel

olivas-kesudios-raguHozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg fekete magozott olíva
  • 10 dkg natúr (sótlan) kesudió
  • 1 doboz konzerv hámozott paradicsom
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • fél teáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A vöröshagymát megpucoljuk és felkarikázzuk.
  • Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, rádobjuk a hagymakarikákat és közepes lángon megdinszteljük.
  • Hozzáadjuk a darált húst és 10-15 perc alatt, közepes lángon – sűrűn kevergetve – morzsásra pirítjuk.
  • Közben egy száraz serpenyőbe szórjuk a kesudiót és néhány perc alatt megpirítjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és félretesszük.
  • Ha a hús morzsásra pirult, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a fakanál hátlapjával szétnyomkodjuk a nagyobb darabokat. Hozzáadjuk a fűszereket és elkeverjük és tovább főzzük, majd kb. 10 perc elteltével hozzáadjuk az olivát és a kesudiót, összekeverjük és további 10 perc alatt készre főzzük.

Önmagában is nagyon finom, de tálalhatjuk gluténmentes pitával vagy naan kenyérrel is akár.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Nehézségi szint: kezdő

Kategória: ,