Panna cotta
A Panna cotta egy olasz klasszikus desszert.
Hozzávalók:
6 dl tejszín
5 dkg cukor
3,5 lap zselatin
fél vaníliarúd
Elkészítés:
A tejszínt egy lábasba öntjük, beleszórjuk a cukrot és belekaparjuk a vaníliarúd magjait és alacsony lángon kb. 10 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.
Ekkor beletördeljük a 3,5 lap zselatint, tovább kevergetjük, hogy feloldódjon, majd ha feloldódott, lehúzzuk a tűzhelyről.
5-10 percig hűlni hagyjuk, majd poharakba adagoljuk és hűtőbe rakjuk minimum 3 órára, hogy megdermedjen.
Tipp:
Adhatunk hozzá barackot, bogyós gyümölcsöket, vagy karamell / csokoládé öntetet is.
Elkészítési idő: 20 perc + a hűtési idő
A Panna cotta hétköznapi nevén tejpuding.
Könnyen elkészíthető, és remekül variálható. Gyümölcsökkel, csokiszósszal, karamell öntettel…
Ki ne hagyja!
- Recept címke: cukor poharas desszertek puding tejszín vanília