Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mexikói csirkeleves – gluténmentes leves recept

Mexikói gluténmentes csirkeleves.Gluténmentes leves. Izgalmas és ízletes levesötletünk Mexikót varázsolja asztalunkra.
Egyszerű a szokásostól kicsit eltérő ízvilágú levesünk lehet kevesebb, mint 1 óra alatt!

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db paradicsom
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • só, bors
  • 7-8 dl víz

Előkészületek:

  • A csirkemellfilét megmossuk és kockákra vágjuk.
  • A vöröshagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
  • Az olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a római köményt és a fűszerpaprikát és együtt pirítjuk néhány percig.
  • A csirkemellkockákat hozzáadjuk, átforgatjuk és felöntjük a vízzel.
  • Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét és hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot is.
  • Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, néha meg-megkevergetve 30-35 percig főzzük.

Elkészítési idő: 50-60 perc

Kategória: