Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Panna cotta

A Panna cotta egy olasz klasszikus desszert.

Hozzávalók:
6 dl tejszín
5 dkg cukor
3,5 lap zselatin
fél vaníliarúd

Elkészítés:
A tejszínt egy lábasba öntjük, beleszórjuk a cukrot és belekaparjuk a vaníliarúd magjait és alacsony lángon kb. 10 percig főzzük, közben folyamatosan kevergetjük.
Ekkor beletördeljük a 3,5 lap zselatint, tovább kevergetjük, hogy feloldódjon, majd ha feloldódott, lehúzzuk a tűzhelyről.
5-10 percig hűlni hagyjuk, majd poharakba adagoljuk és hűtőbe rakjuk minimum 3 órára, hogy megdermedjen.

Tipp:
A
dhatunk hozzá barackot, bogyós gyümölcsöket, vagy karamell / csokoládé öntetet is.

Elkészítési idő:  20 perc + a hűtési idő

A Panna cotta hétköznapi nevén tejpuding.
Könnyen elkészíthető, és remekül variálható. Gyümölcsökkel, csokiszósszal, karamell öntettel…

Ki ne hagyja!

Kategória: