Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Termékvisszahívás – diétahiba veszély!

A Lidl az alábbi termékvisszahívást tette közzé weboldalán:

A gluténérzékeny fogyasztók egészségének védelme érdekében a Vincze Staudt Élelmiszeripari Kft. elővigyázatosságból visszahívja azon Snack Day Bio lencse pálcika, sós, 100g termékét, amelynek csomagolásán a következő azonosító adatok szerepelnek:

Minőségmegőrzési idő: 20.07.2023 Tételazonosító: 341127

Nem gluténmentes

A visszahívás oka, hogy a Lidl belső vizsgálata alapján a fenti termék glutént tartalmazhat. A termék fogyasztása a gluténérzékeny fogyasztók körében tüneteket válthat ki, azonban a gluténérzékenységben nem szenvedő fogyasztók számára korlátlanul fogyasztható.

Kérjük gluténérzékeny Vásárlóinkat, amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – természetesen visszatérítjük. A termékvisszahívás kizárólag a fenti azonosítókkal ellátott Snack Day Bio lencse pálcika, sós, 100g termékünket érinti. A fenti termék más tételeire, illetve a Lidl által forgalmazott más termékre a visszahívás nem vonatkozik.

A Vincze Staudt Élelmiszeripari Kft. elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

Szerkesztői megjegyzés:

Iskolapéldája a diétahiba lehetőségének, amikor egy gluténmentes alapanyagokból készülő termékről azt gondoljuk, hogy valóban megbízhatóan gluténmentes. Mit jelent az nyomokban glutént tartalmaz?

 Kapcsolódó bejegyzések:

2022-es gluténmentes karácsonyi receptek
2022-es gluténmentes karácsonyi receptek

2022-es gluténmentes karácsonyi receptek. Bejgli, zserbó, kalács, vendégváró gluténmentes receptek. Gluténmentes szaloncukor, kekszek, sós sütik

Termékvisszahívás - Abonett - gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel 100g
Termékvisszahívás – Abonett – gluténmentes extrudált kenyér zöldségekkel 100g

Az Abonett gluténmentes extrudált kenyér, zöldségekkel 100 g-os termékünket a megengedettnél magasabb aflatoxin tartalom gyanúja miatt visszahívja a gyártó.

Mit jelent az, hogy: Nyomokban glutént tartalmazhat... Glutén tartalmú gabonákat is feldolgozó üzemben készült...
Mit jelent az, hogy: Nyomokban glutént tartalmazhat… Glutén tartalmú gabonákat is feldolgozó üzemben készült…

Hogy kell értelmezni azt a jelölést, hogy: Nyomokban glutént tartalmazhat. Gluténtartalmú gabonát is feldolgozó üzemben készül.

Diétahiba és a kényelmi termékek. Vásároljunk figyelmesen!
Diétahiba és a kényelmi termékek. Vásároljunk figyelmesen!

Számos olyan kényelmi termék is tartalmazhat glutént vagy a készítése során szennyeződhet gluténnal, amire nem is gondolnánk. Diétahiba lehet a...

Mi az a diétahiba? Kerüljük el! Vásároljunk figyelmesen! 1.
Mi az a diétahiba? Kerüljük el! Vásároljunk figyelmesen! 1.

A cöliákia egy olyan betegség, amelyben a legfontosabb a korai felismerés az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta. Mi az a...

,