Citromkrém – kitűnő gasztróajándék
- 10 dkg cukor
- 2 citrom héja
- 3 citrom leve
- 2 db tojás
- 4 tojássárgája
- 12 dkg vaj
Elkészítés:
- A cukrot, a citromhéjat és a citromlevet egy lábasba mérjük, hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat és simára keverjük.
- Alacsony lángon addig főzzük, míg rotyogni nem kezd.
- Ha már rotyog, hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat és elkeverjük benne, majd kevergetve főzzük, míg besűrűsödik (kb. 10 perc).
- Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
- Amikor teljesen kihűlt, kis üvegekbe adagoljuk és hűtőben tároljuk.
Elkészítési idő: 30-40 perc
Nehézségi szint: kezdő
A citromkrém receptünk egy kitűnő, igazán személyes gasztrojándék ötlet karácsonyra.
Laktózmentes vajat használva, gluténérzékenyek mellett a laktózérzékenyeknek is ajánlható a recept.
- Recept címke: 30 perc alatt citrom cukor karácsonyi GM receptek tojás vaj