Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kék sajttal és fügével töltött csirkemell

kéksajtos fügés csirkemell gluténmentes receptHozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg kék sajt (gorgonzola)
  • 10 dkg aszalt füge
  • só, bors
  • olívaolaj
  • kevés vaj
  • 3 dl tej
  • 20 dkg darált dió

Elkészítés:

  • A csirkemellet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  • Kék sajtot morzsolunk rá és aszalt fügéket helyezünk rá, majd szorosan feltekerjük és fogpiszkálóval átszúrjuk.
  • Serpenyőben, kevés olajon a roládok minden oldalát elősütjük, majd tepsibe helyezzük őket.
  • Vajat morzsolunk rá és 190 ºC fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
  • Közben a diómártáshoz a tejet felforraljuk, hozzáadjuk a darált diót, enyhén sózzuk, borsozzuk és állandó kevergetés mellett 5-6 percig forraljuk.
  • A kész csirkemellet a diómártással és (barna) rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60-70 perc

Nehézségi szint: közepes

Kategória: