Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Citromkrém – kitűnő gasztróajándék

citromkrém - kitűnő gasztoajándék akár karácsonyra isHozzávalók:

  • 10 dkg cukor
  • 2 citrom héja
  • 3 citrom leve
  • 2 db tojás
  • 4 tojássárgája
  • 12 dkg vaj

Elkészítés:

  • A cukrot, a citromhéjat és a citromlevet egy lábasba mérjük, hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat és simára keverjük.
  • Alacsony lángon addig főzzük, míg rotyogni nem kezd.
  • Ha már rotyog, hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat és elkeverjük benne, majd kevergetve főzzük, míg besűrűsödik (kb. 10 perc).
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
  • Amikor teljesen kihűlt, kis üvegekbe adagoljuk és hűtőben tároljuk.

Elkészítési idő: 30-40 perc

Nehézségi szint: kezdő

A citromkrém receptünk egy kitűnő, igazán személyes gasztrojándék ötlet karácsonyra.

Laktózmentes vajat használva, gluténérzékenyek mellett a laktózérzékenyeknek is ajánlható a recept.

Kategória: , ,