Csirkeszárnyak ropogós panírban
A gluténmentes diétában a hagyományos panírral készült húsok tiltottak. Számos gluténmentes panír ötletünk van amivel ugyan olyan ízletes lesz a rántott hús gluténmentes panírban, mint ahogy azt esetleg korábban megszoktuk.
- 7 db csirkeszárny, (kb. 750 g)
- ízlés szerint zöldfűszerek (tárkony, petrezselyem, metélőhagyma)
- só
- 13,5 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg gluténmentes Abonett (ledarálva)
- 3 db közepes méretű (M-es) tojás
- étolaj a páchoz és a sütéshez
- tálaláshoz saláta
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat jó alaposan megmossuk
- A napraforgóolaj és fűszerek keverékével egy pácot csinálunk, és beletesszük a húst
- Egy éjszakén keresztül pácoljuk.
- Másnap a csirkeszárnyakat bepanírozzuk.
- A kukoricalisztet a darált Abonett-el és csipetnyi sóval összekeverjük. A tojásokat felverjük.
- A csirkeszárnyat először az Abonett-es keverékbe forgatjuk, majd a tojásba és ismét a keverékbe
- Forró olajba kisütjük.
TIPP: vegyes zöldég, vagy fejes salátával tálaljuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 40 perc + pácolás ideje
Tápanyagtartalom | az egészben | 1 darab ropogós szárnyban |
Energia | 2479 kcal / 10362 kJ | 354 kcal / 1479 kJ |
Fehérje | 161,4 g | 23,1 g |
Zsír | 133,9 g | 19,1 g |
amelyből telített zsírsavak | 33,6 g | 4,8 g |
Szénhidrát | 139,6 g | 19,9 g |
amelyből cukrok | 3,1 g | 0,4 g |
Rost | 10,1 g | 1,4 g |
A gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: Abonett gluténmentes extrudált kenyér csirkeszárny rántott hús