Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mákos, meggyes gluténmentes linzer kosárka

Az olajos magvak lisztjei is beépíthetőek a gluténmentes étrendbe. Arra viszont oda kell figyelni, hogy a gyártó garantálja-e a gluténmentességüket, hogy elkerüljük a véletlen diétahibákat! Mai gluténmentes sütemény receptünket mákliszttel készítettük el, hozzáadott cukor nélkül és tejmentesen.

mákos-meggyes gluténmentes linzer kosárka | gluténmentes süti receptHozzávalók: 14 db kosárkához

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejének felel meg.

Töltelék

  • 1 üveg (360 g) magozott meggybefőtt, levével együtt
  • 2 dl ALPRO rizs főzőkrém (“rizstejszín“)
  • rumaroma
  • ízlés szerint édesítő
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg barna rizsliszt

Elkészítés:

  • A tészta alapanyagait jó alaposan összegyúrjuk
  • Szilikon muffin formákba nyomkodjuk.
  • 180 °C fokra elmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  • A meggybefőttet az édesítővel és rumaromával feltesszük főni
  • A rizstejszínbe belekeverjük a pudingot és barna rizslisztet. Ha forr az ízesített meggybefőtt, hozzáadjuk.
  • Sűrűre összefőzzük.
  • Ha a kosárkák megsültek és kihűltek, illetve a krém is kihűlt, akkor megtöltjük őket.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom az egészben 14 kosárka készítésekor
1 linzer kosárkában
Energia 3272 kcal / 13667 kJ 234 kcal / 978 kJ
Fehérje 63,4 g 4,5 g
Zsír 217,2 g 15,5 g
  amelyből telített zsírsavak 84,8 g 6,1 g
Szénhidrát 242,0 g 17,3 g
  amelyből cukrok 61,2 g 4,4 g
Rost 51,3 g 3,7 g

A mákos-meggyes  recept gluténmentes linzer kosárka tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

mákos-meggyes gluténmentes sütemény recept

Kategória: , ,