Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Köleses gluténmentes lángos recept – élelmi rostban gazdag- 2 féle sütési móddal

Mai élelmi rostban gazdag gluténmentes lángos receptünket kétféle módon is kisütöttük, hagyományos módon forró olajban és sütőben is Sütőben sütés előnye, hogy kevesebb olajat vesz fel a lángosunk.

gluténmentes lángos alternatív lisztekkelHozzávalók 3-4 db lángoshoz

Sütéshez:

  • olaj a kenéshez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd 30 percet pihentetjük.
  • 3-4 részre osztjuk, gombócokat formálunk, majd kezünkkel lenyomkodjuk kerek formára lapítjuk.

Sütési módszerek:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
  • A kerek tésztalapokat sütőpapíros tepsire tesszük, olajjal picit megkenjük , majd 180 °C fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy kb. 10 perc után fordítsuk meg a lángost, hogy mindkét oldalon átsüljön!
  • Készíthetjük klasszikus megoldással is úgy, hogy forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 4 kisebb db. készítésekor
1 lángosban (kb. 120 g / db)
3 db készítésekor
1 lángosban (kb. 160 g /db)
Energia 268,6 kcal / 1770,6 kJ 358,2 / 2360,7 kJ
Fehérje 11,2 g 14,9 g
Zsír 7,0 g 9,3 g
  amelyből telített zsírsavak 0,8 g 1,0 g
Szénhidrát 38,4 g 51,1 g
  amelyből cukrok 0,5 g 0,7 g
Rost 8,7 g 11,5 g

A gluténmentes lángos recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , , ,