Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csirkeszárnyak ropogós panírban

A gluténmentes diétában a hagyományos panírral készült húsok tiltottak. Számos gluténmentes panír ötletünk van amivel ugyan olyan ízletes lesz a rántott hús gluténmentes panírban, mint ahogy azt esetleg korábban megszoktuk.

csirkeszárnyak ropogós gluténmentes panírbanHozzávalók: 7 darabhoz

  • 7 db csirkeszárny, (kb. 750 g)
  • ízlés szerint zöldfűszerek (tárkony, petrezselyem, metélőhagyma)
  • 13,5 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg gluténmentes Abonett (ledarálva)
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • étolaj a páchoz és a sütéshez
  • tálaláshoz saláta

Elkészítés:

  • A csirkeszárnyakat jó alaposan megmossuk
  • A napraforgóolaj és fűszerek keverékével egy pácot csinálunk, és beletesszük a húst
  • Egy éjszakén keresztül pácoljuk.
  • Másnap a csirkeszárnyakat bepanírozzuk.
  • A kukoricalisztet a darált Abonett-el és csipetnyi sóval összekeverjük. A tojásokat felverjük.
  • A csirkeszárnyat először az Abonett-es keverékbe forgatjuk, majd a tojásba és ismét a keverékbe
  • Forró olajba kisütjük.

TIPP: vegyes zöldég, vagy fejes salátával tálaljuk.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc + pácolás ideje

Tápanyagtartalom az egészben 1 darab ropogós szárnyban
Energia 2479 kcal / 10362 kJ 354 kcal / 1479 kJ
Fehérje 161,4 g 23,1 g
Zsír 133,9 g 19,1 g
  amelyből telített zsírsavak 33,6 g 4,8 g
Szénhidrát 139,6 g 19,9 g
  amelyből cukrok 3,1 g 0,4 g
Rost 10,1 g 1,4 g

A gluténmentes recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

csirkeszárnyak ropogós gluténmentes panírban | gluténmentes rántott csirkeszárnyak

Gluténmentes panírozási tippek

Kategória: ,