Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Színes nyári saláta – gluténmentes recept

Íme, egy könnyed, gyors és ízletes vacsoraötlet a forró (vagy éppen esős) nyári estékre! Vitamin- és élelmi rost forrásként is kitűnő választás!

nyári saláta gluténmentes receptHozzávalók 2 főre:

  • 2 db paradicsom (kb. 200 g)
  • 100 g kígyóuborka
  • 300 g jégsaláta
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj (10 g)
  • 2 teáskanál mustár (kb. 10 g)
  • 2 teáskanál. méz (kb. 10 g)
  • 10 levél friss bazsalikom apróra vágva
  • 2 evőkanál goji bogyó (20 g)
  • 20 g dió

Elkészítés:

  • A zöldségeket mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk apró kockákra.
  • Tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
  • Az olívaolajat keverjük el a vörösborecettel, a mustárral, a mézzel és a felaprított friss bazsalikommal, majd öntsük a felvágott zöldségekre és keverjük jól át. Szedéskor szórjuk meg goji bogyóval és kevés dióval.
  • Tálaláskor adhatunk hozzá különböző friss sajtokat, vagy akár tonhalat is. Fogyasszuk gluténmentes kenyérrel, vagy Abonettel.

Jó étvágyat kívánunk!

Elkészítési idő: 5 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagban

Energia 216,1 kcal /903,3 kJ
Fehérje 7 g
Zsír 10,8 g
Szénhidrát 21,2 g
Élelmi rost 7,2 g

A gluténmentes saláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , , ,

Ad