Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Sonkás-sajtos sült alma

sajtos, sonkás alma, gluténmentes recept

sajtos, sonkás alma

Hozzávalók 2 adag sonkás-sajtos sült almához:

  • 2 db közepes méretű alma
  • 5 dkg cheddar/gouda sajt
  • 6 szelet csirkemell sonka

Elkészítés:

  • Az almákat megmossuk, meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
  • A sajtot lereszeljük, a sonkát kisebb darabokra vágjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 200 °C fokra és előkészítünk egy hőálló sütőtálat.
  • Az alma cikkeket egymás mellé fektetjük a sütőtálban, a cikkek közé sonkadarabokat rakunk és a tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütőbe toljuk és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • Az alma megpuhul, a sajt ráolvad.
  • Langyosan a legfinomabb!

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

Ez is egy gluténmentes recept, de nem csak gluténérzékenyeknek!

Kategória: