Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Kéksajtos körte-tál

kéksajt-dió-körte gluténmentes salátareceptHozzávalók:

  • 2 db körte
  • 5 dkg kék penészes sajt (pl. gorgonzola)
  • 5 dkg dióbél
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

  • A dióbelet száraz serpenyőben, közepes lángon, néhány perc alatt megpirítjuk.
  • A körtét megmossuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk és tányérra helyezzük.
  • A körtére rámorzsoljuk a kék nemes-penésszel érő sajtot, megszórjuk a dióbéllel,
    sózzuk, borsozzuk és végül olívaolajjal locsoljuk meg.

 Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Gluténmentes receptgyűjteményünk hetente frissül.

Kategória: ,