Mazsolás gluténmentes lepény
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 12, 5 dkg gesztenyeliszt
- 12,5 dkg mazsola
- 2,5 dl víz
- 4 dkg cukor
Elkészítés:
- A mazsolát beleszórjuk a 2,5 dl vízbe és állni hagyjuk 15 percig.
- Ha letelt az idő, egy tálba mérjük a gesztenyelisztet és a cukrot és ráöntjük a mazsolát (a vízzel együtt).
- Csomómentesre keverjük és sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
180 °C fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Elkészítési idő: 60 perc + 15 perc pihentetés
Nehézségi szint: könnyű
Mi biztosak vagyunk benne, hogy ez a recept lesz a gluténérzékenyek új kedvence.
- Recept címke: cukor gesztenyeliszt mazsola