Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Mazsolás gluténmentes lepény

Mazsolás gluténmentes lepény.Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

Elkészítés:

  • A mazsolát beleszórjuk a 2,5 dl vízbe és állni hagyjuk 15 percig.
  • Ha letelt az idő, egy tálba mérjük a gesztenyelisztet és a cukrot és ráöntjük a mazsolát (a vízzel együtt).
  • Csomómentesre keverjük és sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük.
    180 °C fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc  + 15 perc pihentetés

Nehézségi szint: könnyű

Mi biztosak vagyunk benne, hogy ez a recept lesz a gluténérzékenyek új kedvence.

Kategória: ,