Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Fűszeres karaj lila hagymás édesburgonyával

karaj édesburgonyával - gluténmentesHozzávalók:

  • 1 kg rövidkaraj (csont nélküli)
  • só, bors
  • szárított oregánó
  • kevés olaj
  • 1 kg édesburgonya
  • 5 fej lila hagyma
  • 10 dkg vaj
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • A húst megmossuk, lecsepegtetjük.
  • Egy nagyobb vágódeszkára fűszerágyat készítünk: megszórjuk sóval, borssal és szárított oregánóval.
  • Ráhelyezzük a húst, és kicsit megnyomkodjuk, hogy rátapadjon a fűszer.
  • Félretesszük a húst, újra elkészítjük a fűszerágyat a vágódeszkán és a hús másik oldalát is ráfektetjük és befűszerezzük ezzel a módszerrel.
  • Egy tepsibe kevés olajat öntünk és betesszük a sütőbe, amelyet 200 fokosra melegítünk. 2-3 perc elteltével kivesszük a tepsit és belehelyezzük a húst és visszatoljuk a sütőbe.
  • Kb. 1 órán át sütjük 200 fokon, közben félidőben saját szaftjával meglocsoljuk. 35-40 perc elteltével alufóliával lefedjük, hogy ne égjen meg a teteje.
  • Ha elkészült, jénai edénybe rakjuk a húst és letakarva 10 percig pihentetjük. Vékonyra szeletelve tálaljuk.
  • Az édesburgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk, a lila hagymát meghámozzuk és felnegyedeljük.
  • A fokhagymát gerezdekre szedjük és meghámozzuk.
  • Egy nagy tepsibe beletesszük a vajat és sütőbe toljuk, amit 200 fokra melegítünk.
  • Ha a vaj már félig megolvadt, kivesszük a sütőből és beleszórjuk az édesburgonyát, a lila hagymát és a fokhagymát.
  • Sózzuk, borsozzuk és átforgatjuk, hogy a vaj minél több helyen érje.
  • Sütőbe toljuk és 200 °C fokon kb. 50 percig sütjük.
  • Félidőben kicsit megforgatjuk, hogy ne égjen le az alja.
Kategória: