Különleges gluténmentes panírozási tippek, GM rántott húsok új köntösben.
Dietetikusunk ismét kísérletezett és izgalmas gluténmentes panír variációkat próbált ki, melyek egytől egyig fantasztikus párosítások.
Mindegyiknek megvan a maga különlegessége, próbálják ki Önök is!
A gluténmentes panírok tesztelése során
- egy-egy szelet csirkemellhez (120 g)
- csipet sót, 8 g
- lisztet, 10 g
- tojást és
- 10 g magvat / pelyhet,
- a panírozott csirkemellek sütéséhez pedig 2 dl napraforgó olajat
használtunk összesen.
A panírozáshoz a csirkemelleket kiklopfoltuk, enyhén sóztuk, majd először a lisztbe, majd a tojásba, végül a választott alapanyagba forgattuk, végül a felforrósított bő olajban mindkét oldalukat kb. 2-2 perc alatt készre sütöttük.
-
hagyományos gluténmentes panír
- kukoricaliszt
- tojás
- gluténmentes zsemlemorzsa (Cornito)
A különleges összeállítások előtt szerettünk volna egy hagyományos gluténmentes rántott hús változatot is készíteni, hogy legyen egy összehasonlítási alapunk. A gluténmentes zsemlemorzsával készülő rántott hús ropogós, nem szívja magába az olajat és kellemesen ízletes! Biztos siker a vasárnapi ebédnél!
-
kukoricás
- kukoricaliszt
- tojás
- gluténmentes kukoricapehely
A kukoricás rántott hús készítésekor a kukoricapelyhet enyhén összetörtük, majd így forgattuk bele a hússzeletet. A kukoricapehely sajnos nagyon instabil volt a húson, ezért könnyen leesett róla, óvatosnak kellett lennünk. A végeredmény kívül roppanós, belül pedig puha hússzelet lett. A kukoricapehely enyhén édeskés íze kellemesen passzolt a csirkemellhez, így bátran ajánljuk mindenkinek!
A hús panírozása után azonban közvetlenül ki kell sütni a kukoricás szeleteket, mivel a tojás eláztatja és megpuhítja a pelyhet.
FIGYELEM! A diétahibák elkerülése érdekében arra figyeljünk oda, hogy a kukoricapehely (corn flakes) valóban gluténmentes legyen! -
szezámmagos
Számtalan helyen rendelhetnénk szezámmagos csirkecsíkokat, ha nem lennénk rosszban a gluténnel…
Ne keseredjünk el, készítsük el otthon mi magunk! Mi is így tettünk és mutatós, ízletes rántott húst kaptunk végeredményül, mely kellemesen párosítható joghurtos vagy majonézes mártogatóval és friss salátával egyaránt.
Az olajat nem szívta magába a szezámmag pedig rajta maradt a húson, nem esett le róla. Minél több szezámmagot felvesz a hús, annál ízletesebb lesz az eredmény!
TIPP: Ha szeretnénk bolondíthatjuk egy kevés mézzel is! -
amarántos
- amarántliszt
- tojás
- puffasztott amaránt
Számításainkat talán ez múlta felül a leginkább. Az amarántliszt intenzív íze félő volt, hogy elnyomja a hús ízét, esetleg kellemetlen irányba is tereli, de ennek ellenkezője történt. A hús és az olaj tompított az amaránt intenzív “gabonás” ízén, az eredmény pedig egy könnyed, ropogós, ízletes gluténmentes rántott hús lett! Ha valami különleges, hát ez biztosan az! Könnyen panírozható, a puffasztott amaránttal egyenletesen bevonható a hús, a panír pedig nem esik le róla a sütés során.
További három gluténmentes panírozás ötlet a második oldalon olvasható, recepttel.
Kelt:2015.09.07 / Utolsó módosítás: 2021.03.05A cikk több oldalas: 1 2
Kapcsolódó bejegyzések:
Hizlal-e a gluténmentes diéta? Mi okozza a súlyváltozást a diéta során?
Sok cöliákiásban felmerül a kérdés, hogy vajon milyen hatással van szervezetére a gluténmentes diéta. Miért van az, hogy jelentős súlyváltozást...
Gluténmentes étkezések az iskolában is! Tippek és receptötletek az iskolakezdéshez.
Sokszor nagyon nehéz ízletes és tápláló ételeket kitalálni nap mint nap gyermekünk számára, mégis arra szeretnénk buzdítani minden szülőt, hogy...
Alap lisztek a gluténmentes diétában – mit mire használjunk?
Íme egy újabb hiánypótló cikksorozat, amelyet elsősorban a frissen diagnosztizált cöliákiásoknak javaslunk, de kíváló segítség lehet régebb óta diétázóknak is....
Vásároljunk figyelmesen! 2. Mik lehetnek rejtetten gluténtartalmú ételek?
Diétahibát okozhatnak a rejtetten gluténtartalmú ételek, amelyek neve vagy felszolgálása alapján nem is gondolnánk, hogy rejtetetten glutént tartalmazhatnak. Néhány újabb...
Kukorica a legismertebb gluténmentes alapanyag
Kiválóan beilleszthető a gluténmentes étrendbe a kukorica, amely legismertebb gluténmentes alapanyag. Kukoricaliszt, kukoricadara, csemege kukorica. A polenta avagy puliszka is...
Pszeudocereáliák, azaz az álgabonák 3. Amaránt
Az álgabonák növényrendszertanilag nem tartoznak a gabonafélékhez. A amaránt is egy pszeudocereália, egy lehetséges gabona pótlás, amely az...