Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Kezdőlap / kategória: "gluténmentes étrend" (  /  7 . oldal)

gluténmentes étrend

A gluténmentes diéta fontos és az egyetlen módszer a gluténérzékenység kezelésében. Öndiagnózis helyett forduljon szakorvoshoz először legyen biztonságos diagnózis a cöliákiáról, utána pedig dietetikus állítsa össze az értrendet, amelyet élethosszig be kell tartania a glutén-intoleranciás betegnek.

Burgonya, a cöliákiában - gluténérzékenységben

Burgonya, a cöliákiában – gluténérzékenységben


Tudjon meg többet a burgonyáról. Honnan származik, milyen fajtái vannak, Milyen előnyös tulajdonságai vannak. A burgonya kitűnően beilleszthető a gluténmentes étrendbe. Bővebben
Kukorica a legismertebb gluténmentes alapanyag

Kukorica a legismertebb gluténmentes alapanyag


Kiválóan beilleszthető a gluténmentes étrendbe a kukorica, amely legismertebb gluténmentes alapanyag. Kukoricaliszt, kukoricadara, csemege kukorica. A polenta avagy puliszka is kukorica lisztből készül. Bővebben
Laktóz- és gluténmentes szaloncukor, gluténmentes mikulás (x)

Laktóz- és gluténmentes szaloncukor, gluténmentes mikulás (x)


Nem kell lemondania a gluténérzékeny gyermekének, kapható gluténmentes szaloncukor és gluténmentes mikulás is. Ételérzékeny szeretteit lepje meg minden mentes ajándékcsomaggal karácsonyra. Bővebben
Megvehető a betegségtudat! Pedig nem kell félni a gluténtől!

Megvehető a betegségtudat! Pedig nem kell félni a gluténtől!


Felkapott a gluténérzékenység témája, mint betegség, holott igazából a cöliákia nem egy szimpla glutén elleni érzékenység! Nem kell félni a gluténtől. Bővebben
Jó hír a gluténérzékenyeknek a SPAR-tól - gluténmentes húskészítmények

Jó hír a gluténérzékenyeknek a SPAR-tól – gluténmentes húskészítmények


2014. októbertől a SPAR Húsüzem által előállított húskészítmények is gluténmentesek. Sőt laktózmentesek és szójamentesek is. A SPAR gondol a gluténérzékenyekre! Köszönjük. Bővebben
Mikor kihez fordulhat a beteg? A dietetikus.

Mikor kihez fordulhat a beteg? A dietetikus.


Cikksorozatunk mai fejezetében a dietetikus tevékenységét mutatjuk be. Bővebben
Mi az a glutén?

Mi az a glutén?


A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke, amely gliadin tartalma a kiváltó oka, a cöliákia – gluténérzékenység betegségnek. Bővebben
Örök kérdőjel, a zab - szabad-e fogyasztania a gluténérzékenyeknek?

Örök kérdőjel, a zab – szabad-e fogyasztania a gluténérzékenyeknek?


A zab abban az esetben beilleszthető a gluténmentes étrendbe, és csak akkor - ha a zabkészítmény gyártója garantálja a gluténmentességet. Ugyanis a zab szennyeződhet... Bővebben
Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 3. A cirok.

Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 3. A cirok.


Nem csak a mezőgazdaságban használható a cirok! Gluténmentes gabonaféle, így jól illeszthető be a cöliákiások gluténmentes étrendjébe. Bővebben
Táborba megy, menne a cöliákiás gyerek

Táborba megy, menne a cöliákiás gyerek


A cöliáka egyetlen hatásos kezelési módja az élethosszig tartó, szigorú gluténmentes diéta. Sok gyermeket a diéta szigorúsága miatt nem tudják szülei táborba küldeni, hiszen... Bővebben
Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 2. A teff.

Kevésbé ismert gluténmentes gabonafélék 2. A teff.


Az Etiópiából származó teff is kevésbé ismert gluténmentes gabonaféle a teff nagyon apró szemű, legkisebb gabona a világon. Színesítheti a cöliákia diétáját Bővebben
Sikérhelyettesítők - gluténmentes tészta gyúrás rejtelmei

Sikérhelyettesítők – gluténmentes tészta gyúrás rejtelmei


A búza sikértartalma megszabja a belőle készített tészta minőségét. A cöliákiásoknak azzal kell megküzdeniük, hogy az egyébként sikért nem tartalmazó, de garantáltan gluténmentes ... Bővebben