Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csokis ajándékkeksz – Újabb mutatós ehető ajándékötlet

Mi mi már nagyon karácsonyi lázban égünk! Készítsünk mandulás aprósüteményt kicsit más köntösben! Variálhatjuk természetesen más formákkal is és természetesen elkészíthetjük cukormentes, laktózmentes változatban is!

ajéndék gluténmentes csokis keksz

Hozzávalók kb. 10 darabhoz:

  • fél adag mandulás aprósütemény tészta a korábbi receptünk szerint.

    mandulás gluténmentes aprósütemény altertaív gabonákkal és sikérhelyettesítőkkel

    mandulás gluténmentes aprósütemény

  • 100 g gluténmentes étcsokoládé
  • kevés vaj

Elkészítés:

  • A mandulás aprósüteményt a leírtak alapján készítsük el, majd hagyjuk jól kihűlni.
  • A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel a vajjal együtt, majd öntsük a formába és tegyük a hűtőbe minimum 15 percre. Egy kevés csokoládét hagyjunk meg, hogy össze tudjuk ragasztani a csokikekszet a mandulás kekszekkel.
  • Ha kihűlt a mandulás keksz, kenjük meg az olvasztott csokoládéval (ha megszilárdult közben, melegítsük fel újra), majd “ragasszuk” rá a csokilapokat.
  • Tegyük vissza a hűtőbe dermedni, majd csomagolhatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 1,5 óra

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom 1 db-ban 10 esetében:

Energia 205,6 kcal/859,2 kJ
Fehérje 3,1 g
Zsír 12,8 g
Szénhidrát 18 g
Élelmi rost 0,5 g

A receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , ,

Ad