Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Fahéjas habcsók – klasszikus recept

fahéjas habcsók gluténmentes recept, klasszikus recept karácsonyraHozzávalók kb. 1 tepsihez (25-30 db)

  • 2 tojásfehérje
  • csipetnyi só
  • 9 dkg porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 teáskanál almaecet/fehérborecet
  • fél teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

  • A tojásfehérjéket a sóval elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrokat is és fényes habbá verjük.
  • Óvatosan hozzáadjuk az almaecetet, a fahéjat és a kukoricalisztet és összeforgatjuk.
  • Nyomózsákkal – vagy egy nylonzsákkal, aminek a sarkán pici lyukat vágunk – 3-4 cm átmérőjű hegyes kupacokat nyomunk a sütőpapíros tepsire majd 150 ºC fokon kb. 30 percig sütjük.
  • A tepsin hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat.

Elkészítési idő: 50-55 perc

Nehézségi szint: haladó

Kategória: , , ,