Gluténérzékenység, lisztérzékenység, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia (cöliákia) információs portálja.

Virsli gluténmentes bundában

Újabb klasszikust készítettünk el GM változatban. Kitűnő vendégváró étel, ami összehozza a társaságot. Gluténmentes bundás virsli receptünk tejmentes is egyben!

gluténmentes bundás virsli receptHozzávalók: 10 db-hoz

Elkészítés:

  • Jó alaposan kikeverjük az alapanyagokat, majd a virsliket beleforgatjuk a tésztába és forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Mivel tejet sem tartalmaz, laktózérzékenyek és tejfehérje allergiások is fogyaszthatják!

Tápanyagtartalom 1 bundázott virsliben
10 db készítésekor (1 adag kb. 35 dkg)
Energia 176 kcal / 736 kJ
Fehérje 7,8 g
Zsír 10,1 g
  amelyből telített zsírsavak 2,5 g
Szénhidrát 12,3 g
  amelyből cukrok 0,5 g
Rost 1,4 g

A gluténmentes bundás virsli recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes bundás virsli recept

Kategória: , , ,