Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Csicseriborsós házi gluténmentes tészta készítés

Az üzletekben számtalan fajtájú és formájú gluténmentes tészta érhető már el. De mi van akkor ha éppen nincs otthon, de tésztaételt szeretne a család? Semmi gond, mert 30 perc alatt mindössze 2 hozzávalóval házi gluténmentes tészta készíthető!

gluténmentes tészta házilagHozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

  • A tojást a csicseriborsó liszttel alaposan összegyúrjuk
  • Tegyünk fel vizet forrni, hogy amíg a tésztát megformázzuk az felforrjon.
  • Amikor a tészta összeállt, gluténmentes liszttel meghintett lapon egyenletesen kinyújtjuk
  • A gluténmentes tésztánkat késsel felvagdossuk tetszőleges szélességűre és hosszúságúra.
    házi gluténmentes tászta készítés
  • A tésztacsíkokat forrásban lévő vízben kifőzzük.

Tippek:

  • Ízlés szerint keverhetünk a tésztába sót, fűszer-keveréket vagy akár apróra vágott friss zöld-fűszereket is!
  • Ha van tésztagépünk érdemes avval átnyújtani és vágni!!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 30 perc

Tápanyagtartalom 1 adagban
Energia 1909,4 kJ / 457,9 kcal
Fehérje 27,8 g
Zsír 11,5 g
  amelyből telített zsírsavak 2,3 g
Szénhidrát 57,8 g
  amelyből cukrok 10,9 g
Rost 10,8 g

A  házi gluténmentes tészta recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: