Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gluténmentes brownie fagyival – 45 perc alatt kész

Gluténmentes brownie fagyival, nem csak gluténérzékenyeknek.Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cirokliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • gluténmentes fagylalt a tálaláshoz

Elkészítés:

  • A vajat egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az étcsokoládét darabokra törve és kevergetve összeolvasztjuk.
  • Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk.
  • Közben előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra és előkészítünk egy kb. 20 x 20 cm-es sütőformát, amit sütőpapírral bélelünk ki.
  • A kissé kihűlt csokis keverékhez hozzáadjuk a tojásokat, alaposan elkeverjük, majd beleszórjuk a ciroklisztet és a kakaóport és összekeverjük.
  • A masszát a sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük és kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  • Ha kihűlt, felszeleteljük és fagylaltgombóccal tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Gluténmentes receptek nem csak gluténérzékenyeknek!

Cöliákia esetén sokszor probléma a búzaliszt kiváltása, ehhez adunk tippeket:

Kategória: , ,