Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Sült répás-céklás gluténmentes saláta 15 perc

Sült répás-céklás gluténmentes salátaHozzávalók 1 személyre:

  • 100 g sárgarépa (1 db)
  • 150 g cékla (1 db)
  • 100 g jégsaláta
  • 40 g * fetasajt (krémfehér sajt)
  • 5 g lenmag (1 teáskanál)
  • 10 g napraforgómag (2 teáskanál)
  • 1 teáskanál olívaolaj (5 g)
  • 1 teáskanál balzsamecet (5 g)
  • 1 evőkanál napraforgóolaj (10 g)

Elkészítés:

  • A sárgarépát és a céklát hámozzuk meg, mossuk meg alaposan, majd a répát vágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, a céklát pedig kockázzuk fel 2×2 cm-es kockákra. (Ízlés szerint máshogy is fel lehet vágni.)
  • Tegyünk egy serpenyőbe olajat, majd ha kezd melegedni, tegyük bele a felaprított zöldségeket és folyamatosan kevés vizet aláöntve pároljuk puhára a zöldségeket. Amikor puha, enyhén pirítsuk le őket.
  • A jégsalátát mossuk meg, vágjuk apróra és tegyük egy tálba.
  • A fetasajtot vágjuk apró kockákra, majd a magvakkal együtt szórjuk a salátára.
  • Az olívaolajat keverjük el a balzsamecettel, ízesítsük kevés zöld-fűszerrel, majd öntsük a salátára és keverjük jól át.
  • Az elkészült zöldségeket tegyük a salátára, jól forgassuk át és már fogyaszthatjuk is!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

* Laktózintolerancia esetén a recept készíthető laktózmentes krémfehér sajttal is!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy adagra vonatkozólag

Egy adag
Energia 428 kcal /1791 kJ
Fehérje 414,3 g
Zsír 29,4 g
Szénhidrát 280,7 g
Élelmi rost 9,8 g

A sült répás-céklás gluténmentes saláta receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,