Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Dinnye hókristály – frissítő jégkása

Dinnye hókristályHozzávalók 4-6 adaghoz:

  • 500 g görögdinnye
  • 1 lime leve
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítés:

  • A dinnyét felkockázzuk, magjait eltávolítjuk és egy mély tálba tesszük.
  • Hozzáadjuk a lime levét, a vaníliarúd kikapart magjait és botmixerrel turmixoljuk.
  • Műanyag dobozba öntjük és mélyhűtőbe tesszük.
  • Ha teljesen megfagyott, elővesszük, hagyjuk hogy enyhén kiolvadjon, majd egy villával szétforgácsoljuk.
  • Visszatesszük a mélyhűtőbe, majd 1-2 óra múlva kis poharakba adagoljuk és szívószállal tálaljuk.

Elkészítési idő: 10 perc + hűtési idő

Kategória: