Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Klasszikusok gluténmentesen – görhe, édesítőszerrel

gluténmentes sütemény receptEgy olcsó, gyors, tej- és gluténmentes recept: görhe vagy más néven málé. Édesítőszerrel elkészítve.

Hozzávalók. 8 szelethez

  • 10 dkg kukoricadara
  • 2 evőkanál édesítő (* 1:4)
  • 5 dl kókusztej
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 6 dkg margarin

* 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű

Elkészítés:

  • A kukoricadarát a kókusztejjel, vanília aromával, édesítővel kikeverjük, majd felfőzzük.
  • Hozzáadjuk a margarin és a két tojássárgáját, alaposan elkeverjük, pár percet főzzük még.
  • A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük.
  • Szilikon formába tesszük, majd 180 °C fokon kb. 30 percig sütjük légkeverésen.

Nehézség: könnyű

Elkészítési idő: 50 perc

Tápanyagtartalom az egészben 8 szelet esetén 1 Görhében
Energia 653 kcal / 3565 kJ 108 kcal / 451 kJ
Fehérje 18,9 g 2,4 g
Zsír 43,2 g 5,4 g
  amelyből telített zsírsavak 14,0 g 1,8 g
Szénhidrát 94,1 g 11,8 g
  amelyből cukrok 12,8 g 1,6 g
Rost 4,2 g 0,5 g

A gluténmentes sütemény recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes sütemény recept

Kategória: , , , ,