Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Borleves –Gluténmentesen Íz-Lik

borleves gluténmentesenHozzávalók 4 fő részére:

  • 1 liter félédes / édes fehérbor
  • 1 rúd fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 db csillagánizs
  • 2 db szegfűbors
  • 4 db M-es méretű tojássárgája
  • ½ citrom leve
  • 4-6 evőkanál cukor

Tetejére:

  • 200 ml tejszín
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés:

  • A bort a fűszerekkel, a citrom levével forraljuk fel.
  • A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral.
  • A habos tojáshoz folyamatos keverés mellett csurgassuk a bort. Nagyon fontos, hogy ne a tojást keverjük a forró borhoz, mert rögtön megsül és borban sült rántottát ehetünk.
  • Tegyük vissza a levest a tűzhelyre és közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg egy kissé besűrűsödik.
  • A tejszínt a fahéjjal verjük kemény habbá.
  • A levest fogyaszthatjuk melegen és hidegen egyaránt habgaluskával tálalva.

Elkészítési idő: 30 perc

Jó étágyat hozzá!

Allergének: tojás; tej

Tipp: tejmentes diétában a tejszín helyett használjunk nyugodtan növényi tejszínhelyettesítőt

Tápanyagtartalom az egészben 1 adagban
Energia 4844 kJ / 1156 kcal 1320 kJ / 315 kcal
Zsír 78 g 19,5 g
  amelyből telített zsírsavak 6,4 g 1,6 g
Szénhidrát 90 g 22,5 g
  amelyből cukrok 67,6 g 16,9 g
Rost 0 0
Fehérje 15,2 g 6,8 g
0 0

Az borleves Kohári Évától a Gluténmentes-Ízlik bloggerétől kaptuk és a recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , ,