Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Gesztenyés gluténmentes bonbon – Gluténmentesen Íz-Lik

gluténmentes bonbon gesztenyésHozzávalók kb. 30 db-hoz:

  • 80 g marcipán
  • 150 ml málnaszörp
  • 1,5 teáskanál étkezési zselatin
  • 600 g gesztenyemassza
  • 125 g gluténmentes (tejmentes) étcsokoládé

Elkészítés:

  • A marcipánból formázzunk egész apró golyókat és tegyük a mélyhűtőbe amíg elkészítjük a málnás zselét.
  • A málnás réteghez a szörpöt keverjük össze a zselatinnal és melegítsük forrásig. Hűtsük egészen addig folyamatos kevergetés mellett, amíg egy kicsit elkezd zselésedni.
  • A lehűtött marcipán golyókat tegyük a zselébe és pár percre helyezzük vissza a fagyasztóba. Amikor megkötött a zselatin a golyók körül, egy kiskanál segítségével vegyük ki a zselés marcipánt.
    Persze akinek van apró bonbon formája, vagy pici jégkocka tartója, készítse abba nyugodtan, úgy még tökéletesebb lesz az eredmény.
  • A gesztenye masszával csomagoljuk be a zselés golyókat és tegyük vissza a fagyasztóba amíg elkészül az olvasztott csokoládé.
  • A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd mártsuk bele a jéghideg golyókat.
  • Tegyük sütőpapírra száradásig.

Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő kb. 90 perc

Allergének: mandula (marcipán)

Tápanyagtartalom az egészben 1 darabban
Energia 9813 kJ / 2342 kcal 327 kJ / 78 kcal
Zsír 58,5 g 2 g
  amelyből telített zsírsavak 26,4 g 0,9 g
Szénhidrát 413,3 g 13,8 g
  amelyből cukrok 252 g 8,4 g
Rost 18 g 0,6 g
Fehérje 25,3 g 0,8 g
0,01 g 0

Ezt a gluténmentes bonbon receptet Kohári Évától a Gluténmentes-Ízlik bloggerétől kaptuk és a recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Kategória: , , ,