Habos – krémes leveles gluténmentes sütemény
Iri mama leveles krémes gluténmentes sütemény receptje!
Ez egy nagyon finom, igazi krémes gluténmentes sütemény. Hamar elkészíthető, ha nincs bolti leveles tésztánk, készíthetünk villám gyorsan otthon is sajátot így
Hozzávalók (15 darabhoz):
- 1 db bolti gluténmentes leveles tészta
- 250 g Mascarpone (létezik növényi alternatíva is)
- 2 dl Hulala habalap (növényi tejszínhab alternatíva)
Tetejére:
- 1 db közepes méretű (M-es) felvert tojás
Díszítéshez:
- porcukor
- gyümölcs
Elkészítés:
- Kicsomagolom a tésztát, 15 egyforma részre vágom derelye vágóval.
- Tepsibe sütőpapírt teszek, rásorakoztatom a tészta kockákat.
- Lekenem felvert tojással, előmelegített 190 °C fokos sütőben, légkeveréssel 12-15 percig sütöm, hűtöm.
- Mascarponet robot géppel habosra keverem.
- Kis adagokban, folyamatos keverés mellett hozzáadom a hulalát, de cukrot nem teszek bele, elég ami benne van. Jó habosra verem.
- A kisült tésztát keresztben ketté vágom.
- Habzsákba töltöm a krémet, betöltöm a kockákat.
- Tetejét ráteszem, porcukorral leszórom.
- Ha a tetejére csokimázat teszünk, krémeshez hasonló süteményt kapunk.
- Bármilyen alkalomra tökéletes finomság.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
- Recept címke: 30 perc alatt glutén és tejmentes glutén- és élesztőmentes gyümölcs leveles tészta mascarpone növényi habtejszín alternatíva növényi mascarpone alternatíva porcukor Schär gluténmentes leveles tészta tojás