Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Babka – csavart csokis kalács gluténmentesen elkészítve

Húsvétkor nélkülözhetetlen a kalács. Most kivételesen egy nem hagyományos kalács receptet osztunk meg Veletek, hanem egy nagyon, nagyon csokis finomságot, ez pedig a babka. Egy kis plusz csokidarabkávla tovább fokozható az ízélmény!

csokis babka húsvéti gluténmentes kalács receptHozzávalók: 12 szelet gluténmentes babkához

Töltelék:

  • 8 dkg holland gluténmentes kakaópor
  • ízlés szerint édesítő
  • annyi víz, hogy kenhető masszát kapjunk
  • a tetejére rizstejszín elkeverve édesítővel

Receptünk tejmentes, így tejfehérje allergiások és laktózérzékenyek is nyugodtan beépíthetik diétás étrendjükbe!

Gluténmentes babka kalács elkészítés:

  • A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a rizstejszínt. Eldolgozzuk benne, végül hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.
  • Rizslisztes lapra tesszük, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk téglalap alakra.
  • Kikeverjük a kakaós krémet, majd szétoszlatjuk a kinyújtott tésztán.
  • Feltekerjük.
  • Majd hosszanti csíkban elvágjuk, és összecsavarjuk és sütőpapíros vagy kiolajozott kenyérformába tesszük.
  • Tetejét „rizstejszínes” édesítővel lekenjük, majd 50 °C fokos sütőben kb. 50 percig kelesztjük.
  • A tetejét újra lekenjük a „rizstejszínes” keverékkel és 180 °C fokon kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Nehézségi szint: közepes

Elkészítése: 160 perc

Tápanyagtartalom az egészben 1 babka szeletben
Energia 11293 kJ / 2695 kcal 943 kJ / 225 kcal
Zsír 89,7 g 7,5 g
  amelyből telített zsírsavak 39,8 g 3,3 g
Szénhidrát 429,0 g 35,8 g
  amelyből cukrok 27,2 g 2,3 g
Rost 18,8 g 1,6 g
Fehérje 24,7 g 2,1 g
1,35 g 0,11 g

A csokis gluténmentes babka kalács recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes babka kalács recept

gluténmentes babka kalács recept

Kategória: , , , ,