Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Zabpelyhes bundában sült rántott hús

Számos gluténmentes rántott hús receptünk jelent már, meg, de ez ismét egy különleges GM panír ötlet. Gluténmentes zabpehely miatt igazán különleges, de maga a panírozás menete is végtelenül egyszerű. A rántott húshoz tetszőleges köretet tálalhatunk, de másnap reggelire, tízóraira is tökéletes.

gluténmentes rántott hús zabpelyhes bundábanHozzávalók: 4-5 szelet

  • 4-5 szelet csirkemell
  • 6 g gluténmentes zabpehely
  • oregánó
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Az alapanyagokat egy tálban kikeverjük, beleforgatjuk a csirkemell szeleteket (az egész masszát felhasználjuk).
  • Forró olajban kisütjük.

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 40 perc

Tápanyagtartalom az egészben 4 szelet esetén
1 szeletben (22 dkg)
5 szelet esetén
1 szeletben (kb. 18 dkg)
Energia 1361 kcal /5675 kJ 340 kcal / 1418 kJ 272 kcal / 1135 kJ
Fehérje 185,8 g 46,5 g 37,2 g
Zsír 58,5 g 14,6 g 11,7 g
  amelyből telített zsírsavak 11,7 g 2,9 g 2,3 g
Szénhidrát 13,5 g 3,4 g 2,7 g
  amelyből cukrok 10,6 g 2,7 g 2,1 g
Rost 1,1 g 0,3 g 0,2 g

A zabpelyhes gluténmentes rántott hús recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes rántott hús zabpelyhes bundában

gluténmentes rántott hús zabpelyhes bundában

További gluténmentes panír ötletek

Különleges gluténmente panír ötletek. Gluténmentes rántott hús receptek

Kategória: ,