Gluténmentes majorannás galuska – tejfölös karalabé leveshez
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes majorannás galuskával bővült.
Jelentkezzen, aki szereti a karalábé levest? Na ugye, elég sokan vannak közöttünk. Szeretem, amikor kevés tejföllel (növényi tejfölalternatíva) meg van bolondítva. De képzeljük el azt, hogy ezen a bolondításon még csavarjunk egyet. Friss majoranna ágacskákat aprítsunk fel, és keverjük hozzá a Mester Család galuska porához. Mindenképp próbáljátok ki!
Hozzávalók (8 tányér leveshez):
- 5-6 friss majoranna ágacska
- 150 g Mester Család Gluténmentes galuskapor
- 1 db egész tojás
- 120 ml víz
A gluténmentes majorannás galuska elkészítése:
- A majoranna ágacskákat mossuk meg.
- Vágjuk fel apró darabokra.
- Keverjük össze a galuska hozzávalóit.
- Egy könnyű, lágyabb tésztát kapunk.
- Amikor már megtejfölöztük a levest, és szépen lassan forr, akkor szaggassuk bele a galuskákat.
- A galuskákat a levesben csak pár percig kell főzni.
Jó étvágyat kívánok!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 10 perc (maximum)
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes majorannás galuska tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt galuska gyors ivóvíz leves majoranna max. 20 perces gluténmentes receptek tojás