Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes majorannás galuska – tejfölös karalabé leveshez

galuska recept gluténmentesenKolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes majorannás galuskával bővült.

Jelentkezzen, aki szereti a karalábé levest? Na ugye, elég sokan vannak közöttünk. Szeretem, amikor kevés tejföllel (növényi tejfölalternatíva) meg van bolondítva. De képzeljük el azt, hogy ezen a bolondításon még csavarjunk egyet. Friss majoranna ágacskákat aprítsunk fel, és keverjük hozzá a Mester Család galuska porához. Mindenképp próbáljátok ki!

Hozzávalók (8 tányér leveshez):

A gluténmentes majorannás galuska elkészítése:

  • A majoranna ágacskákat mossuk meg.
  • Vágjuk fel apró darabokra.
  • Keverjük össze a galuska hozzávalóit.
  • Egy könnyű, lágyabb tésztát kapunk.
  • Amikor már megtejfölöztük a levest, és szépen lassan forr, akkor szaggassuk bele a galuskákat.
  • A galuskákat a levesben csak pár percig kell főzni.

Jó étvágyat kívánok!

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 10 perc (maximum)

(recept tápértékszámítása folyamatban)

A gluténmentes majorannás galuska tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes galuska recept

gluténmentes majorannás galuska – tejfölös karalabé leveshez

Kategória: , , ,