Gluténmentes thai currys vegán nyársak
KolosFreeFood receptválogatásunk egy gluténmentes thai currys vegán nyársakkal bővült.
Több receptemből is kiderült már, hogy oda vagyok a thai ételekért, fűszerekért. Most a fűszereket tofu, sárgarépa és lilahagymához használtam fel. Elektromos sütőben sütöttem meg a kis nyársakat, kétszer fordítottam meg, és grilleztem meg a finomságokat.
Hozzávalók (3 főre):
Nyárshoz:
- 6 db hosszú fa nyárspálcika
Grilldarabkákhoz:
- 1 nagy fej lilahagyma
- 360 g natúr tofu
- 250 g sárgarépa
- 250 g kápia paprika
- 1 nagyobb fej paradicsom
Mártáshoz:
- 120 ml natúr, kókuszjoghurt
- 3 evőkanál olíva olaj
- 50 g Panang thai curry paszta
- (vagy 2 evőkanál currypor és ízlés szerint chili keveréke)
A gluténmentes thai currys vegán nyársak elkészítése:
- A fa nyárspálcikákat egy magas, vízzel teli pohárba áztassuk be, hogy a sülés közben ne gyulladjon ki!
- A tofut csomagoljuk ki, majd papírtörlőbe csomagoljuk be.
- Tegyünk rá nehéz edényt, hogy a felesleges folyadék távozzon belőle.
- Addig is mossuk meg a zöldségeket.
- Pucoljuk meg a hagymát.
- Készítsük elő a grillezéshez szükséges pácot.
- A kókuszjoghurtba keverjük be a thai currypasztát, adjuk hozzá az olíva olajat is.
- A tofut vágjuk fel apróbb kockákra. (hosszában 3 felé és keresztben 6 felé vágtam)
- Körülbelül ugyan akkora méretű kockákra vágjuk fel a paprikát, lilahagymát, paradicsomot és a répát is.
- A vízzel átitatódott nyárspálcikákra szórjuk fel egyenként a tofut, párosával a paprikaszeleteket, jöhet mellé a répa és a hagyma is.
- Ismételjük meg addig, amíg van pálcikánk és alapanyagunk.
- Ekkor egy szilikon ecset segítségével kenjük le a nyárson lévő alapanyagok egyik oldalát.
- Előmelegített, 190 °C fokos sütőben, grill funkcióra tegyük be a nyársakat.
- Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy tepsibe tettem a sütőrácsot, erre pedig a nyársakat.
- Tepsistől tettem be a sütőbe.
- Kb. 20 perc alatt meg is sül.
- Időközben kétszer fordítottam át, és közben mindig lekentem a bekevert grill mártással.
- Még langyosan, majdnem forrón tálalva a legfinomabb!
Jó étvágyat!
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 30 perc
(recept tápértékszámítása folyamatban)
A gluténmentes thai currys vegán nyársak tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.
- Recept címke: 30 perc alatt chili paprika curry főétel gyors joghurt lila hagyma olívaolaj paprika paradicsom sárgarépa thai tofu