Fehér csokoládés trüffelgolyó – falatnyi kényeztetés az ünnepekkor
Sokunk kedvence trüffelgolyót akár könnyedén készíthetünk gluténérzékeny szerettünknek is! Csupán arra kell figyelnünk, hogy garantáltan gluténmentes alapanyagokat válasszunk, a többi pedig már könnyen menni fog!
Hozzávalók kb 25 db-hoz:
- 50 g vaj
- 0,5 dl habtejszín
- 2 tábla gluténmentes fehércsokoládé (kb. 150 g)
- Hempergetéshez: kókuszreszelék (kb. 20 g)
Elkészítés:
- A vajat és a tejszínt tegyük egy lábosba, majd pár perc alatt olvasszuk össze. Vegyük le a tűzhelyről.
- Tördeljük bele a csokoládét és hagyjuk hogy elolvadjon benne. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe min. 4 órára. (Legjobb, ha este előkészítjük és másnap fejezzük be.)
- Hűtőből kivéve kiskanál segítségével vegyünk ki kisebb adagokat a masszából, kezünkkel formázzunk belőle diónyi méretű golyót, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben! Így folytassuk, amíg el nem fogy a massza.
- Hűtőben akár 2 hétig is eláll! Nagyszerű ajándék lehet belőle!
Tipp: Megforgathatjuk kakaóporban, durvára tört mandulában, dióban vagy mogyoróban is. Közepébe elrejthetünk olajos magot, vagy aszalt gyümölcsöt egyaránt!
Tápanyagtartalom eltérő lehet a választott csokoládé fajtájától. A mi receptünkben cukormentes és gluténmentes fehércsokoládét használtunk. (pl. Torras)
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítési idő: kb. 15 perc + hűtés
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom egy db-ban (25 esetében):
Energia | 60 kcal/250,8 kJ |
Fehérje | 0,5 g |
Zsír | 4,6 g |
Szénhidrát | 3,7 g |
Élelmi rost | 0,2 g |
A gluténmentes trüffelgolyó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.