Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Fehér csokoládés trüffelgolyó – falatnyi kényeztetés az ünnepekkor

Sokunk kedvence trüffelgolyót akár könnyedén készíthetünk gluténérzékeny szerettünknek is! Csupán arra kell figyelnünk, hogy garantáltan gluténmentes alapanyagokat válasszunk, a többi pedig már könnyen menni fog!fehércsokoládés trüffelgolyó - gluténmentes recept

Hozzávalók kb 25 db-hoz:

  • 50 g vaj
  • 0,5 dl habtejszín
  • 2 tábla gluténmentes fehércsokoládé (kb. 150 g)
  • Hempergetéshez: kókuszreszelék (kb. 20 g)

Elkészítés:

  • A vajat és a tejszínt tegyük egy lábosba, majd pár perc alatt olvasszuk össze. Vegyük le a tűzhelyről.
  • Tördeljük bele a csokoládét és hagyjuk hogy elolvadjon benne. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük be a hűtőbe min. 4 órára. (Legjobb, ha este előkészítjük és másnap fejezzük be.)
  • Hűtőből kivéve kiskanál segítségével vegyünk ki kisebb adagokat a masszából, kezünkkel formázzunk belőle diónyi méretű golyót, majd hempergessük meg a kókuszreszelékben! Így folytassuk, amíg el nem fogy a massza.
  • Hűtőben akár 2 hétig is eláll! Nagyszerű ajándék lehet belőle!

Tipp: Megforgathatjuk kakaóporban, durvára tört mandulában, dióban vagy mogyoróban is. Közepébe elrejthetünk olajos magot, vagy aszalt gyümölcsöt egyaránt!

Tápanyagtartalom eltérő lehet a választott csokoládé fajtájától. A mi receptünkben cukormentes és gluténmentes fehércsokoládét használtunk. (pl. Torras)

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Elkészítési idő: kb. 15 perc + hűtés

 Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagtartalom egy db-ban (25 esetében):

Energia 60 kcal/250,8 kJ
Fehérje 0,5 g
Zsír 4,6 g
Szénhidrát 3,7 g
Élelmi rost 0,2 g

A gluténmentes trüffelgolyó receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.

Kategória: , , , ,