Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A gluténintolerancia információs portálja.

Gluténmentes mikulás muffin 35 perc alatt

Lepjük meg gyermekeinket mikuláskor egy különleges gluténmentes muffinal!

gluténmentes muffin mikulás receptHozzávalók 6 darabhoz:

  • 150 g * tehéntúró
  • 3 g gluténmentes sütőpor
  • 1 evőkanák édesítőszer (** 1:4)
  • 60 g margarin (vizes alapú)
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 80 g barna rizsliszt
  • Mester Család diabetikus étbevonó
  • pár szem magozott, fagyasztott meggy

** 1 adag édesítőszer 4 adag cukor édesítő erejével egyenértékű

Elkészítés:

  • A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd muffin formákba tesszük.
  • 180 °C fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  • Tetejét csokival és meggy-el díszítjük.

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: kezdő

TIPP: ** laktózmentes alapanyag felhasználásakor tejcukorérzékenyek is beépíthetik gluténmentes étrendjükbe

Tápanyagtartalom teljes adagban  1 db muffinban
Energia 922 kcal / 3845 kJ 154 kcal / 642 kJ
Fehérje 39,1 g 6,5 g
Zsír 48,7 g 8,1 g
  amelyből telített zsírsavak 16,6 g 2,8 g
Szénhidrát 75,3 g 12,6 g
  amelyből cukrok 12,5 g 2,1 g
Rost 3,9 g 0,7 g

A gluténmentes muffin recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

gluténmentes muffin mikulás recept

Kategória: , , , ,