Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Snidlinges sajtropogós – laktóz-, és gluténmentes harapnivaló

Vendégváráshoz, tízórai csomagba, vagy akár tv előtti nassolni valónak ajánljuk ezt az egyszerű ropogtatni valót. Próbálják ki!

snidlinges sajtropogós gluténmentes ropogtatnivalóHozzávalók 12 db-hoz:

  • 40 g laktózmentes ementáli sajt
  • 10 g friss snidling (metélőhagyma)

Elkészítés:

  • A sütőt melegítsük elő 200 °C fokra.
  • A sajtot kis lyukú reszelőn reszeljük le. A friss snidlinget mossuk meg, majd vágjuk apróra konyhakés segítségével, majd keverjük össze a reszelt sajttal.
  • Készítsünk 12 darab korongot. Halmozzuk sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kb. 5 cm-re a sajtot, majd tegyük be a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük készre. Időnként nézzünk rá a sütés során is! Amikor a sajt megolvadt, kivehetjük a sütőből, és hagyjuk rácson kihűlni. Ekkor fog szilárdulni. Magában, medvehagyma pestoval, joghurtos mártogatóval kínáljuk.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 15 perc

Nehézségi szint: kezdő

TIPP: tudta, hogy a hosszan érlelt és a kemény sajtok általában laktózmentesek? Hogy lehet megállapítani ezt, ha nincs ráírva, de van a terméken tápérték táblázat: ÍGY

Tápanyagtartalom az egész adagra és egy darabra vonatkoztatva 12 db esetében:

Energia 195,4 kcal /816,8 kJ 16,3 kcal /68,1 kJ
Fehérje 13,2 g 1,1 g
Zsír 12 g 1 g
Szénhidrát 7 g 0,6 g
Élelmi rost 2,6 g 0,2 g

A gluténmentes harapnivaló receptet és a fotót Dékei Zóra, dietetikus készítette és a www.glutenerzekeny.hu oldal tulajdonosa jelenítette meg.
A recept szabadon felhasználható, de tovább adás, máshol történő megjelenítés esetén, az előző mondatot kötelező feltüntetni, a felsoroltak tulajdonjogát tiszteletben tartva.

Kategória: , ,

Ad