Gluténérzékenység, lisztérzékenység, cöliákia, gabonaallergia.

A glutén-intolerancia információs portálja.

Alternatív lisztmentes gluténmentes pizza 45 perc alatt

alternativ gluténmentes pizza receptAlternatív gluténmentes pizzánkhoz nem használtunk fel lisztet a pizza alapot a csirkemell-tojás-sajt adja, amelyet zöldségekkel halmoztunk meg

Hozzávalók 3 – 4 szelethez:

  • 150 g sült csirkemell
  • 2 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 100 g növényi sajt helyettesítő (vagy trappista / eidami sajt)
  • 2 kávéskanál oregánó

Feltét:

  • paradicsompüré a pizza kenéséhez
  • 100 g gyorsfagyasztott vegyeszöldség

Elkészítés:

  • A csirke mellet, „sajtot”, tojásokat, és a fűszereket összeturmixoljuk, majd sütőpapírra tesszük és kör alakban elkenjük.
  • 180 °C fokon 10 percig sütjük, majd megkenjük paradicsomszósszal
  • a megkent pizza alapra rátesszük a kiolvasztott zöldségeket, majd további kb. 20-25 percig készre sütjük

Nehézségi szint: kezdő

Elkészítési idő: 45 perc

Tápanyagtartalom (növényi sajt alternatívával) 3 adag esetén
1 szeletben
4 kis adag esetén
1 szeletben
Energia 1035,4 kJ / 248,3 kcal 777,7 kJ / 186,5 kcal
Fehérje 21,2 g 15,9 g
Zsír 13,3 g 10,0 g
  amelyből telített zsírsavak 8,7 g 6,6 g
Szénhidrát 9,2 g 6,9 g
  amelyből cukrok 1,3 g 1,0 g
Rost 1,0 g 0,8 g

Az alternatív gluténmentes pizza recept tápérték számítását a Nutricomp szoftverrel Nógrádi Katalin dietetikus végezte el.

Ha inkább kész gluténmentes pizzára vágyik

Ajánljuk a glutenfree pizza tour rovatunkat, amelyben gluténmentes pizzákat és pizzériákat teszteltünk.

gluténmentes pizzák tesztje

Kategória: ,